A bátorság és a life coaching

Szeretném bátran otthagyni a munkahelyem és új életet kezdeni, de félek megtenni ezt a lépést.”

A félelmünk nagyon fontos és elengedhetetlen segítőnk. Megmutatja a korlátainkat, segít két lábbal a földön járni, megmaradni, józannak lenni.

Segít abban, hogy ne csináljunk teljes őrültséget.

De vannak helyzetek, amikor igenis lehetséges, amikor megérett az idő a változásra, de visszatart a kényelem, biztonság, félelem.

Mitől félünk? Hogy nem lesz jobb, sőt! Veszítünk, csalódunk, befuccsolunk.

Anna arról mesélt a coaching találkozónk során, hogy nagyon vágyik változásra, új életre, új kihívásokra, de lebeszéli magát róla. Inkább a "biztos rosszat" választja, a bizonytalan új helyett. „Érdemes kockáztatni? Mi lesz velem, ha nem sikerül?”.

Bár a coaching egyik fontos alapvetése az, hogy nem a félelmekkel, hanem a pozitív érzésekkel, a előre vivő, építő készségeinkkel dolgozunk, most kicsit kilépve ebből kértem Annát, hogy mondja el, sorolja fel, írja össze, mi lesz akkor, ha nem lép. Mi lesz vele fél éven belül, hogy alakul az élete két év múlva, tíz év múlva. Vagyis, mi az ára hosszú távon a biztos rossznak.

„Hát, pár évig itt leszek. Aztán talán a cégen belül másik osztályon. Biztos fizetésem lesz. Nem történik velem majd semmi kirívó, nem ismerek meg sok új embert, nem tanulok nagyon újat. Persze, apróbb kihívások. De hát, ez nem én vagyok… Mikor letette a tollat, egészen elérzékenyült és félig sírva, félig nevetve mondta: „Mennyi mindent tehetnék pedig!”

Innen kezdtük építeni azokat a dolgokat, amiket mind megtehet, és szeretne is tenni.

Szó esett a bátorságról. Szó esett az értékekről, arról, mi az, ami igazán fontos, és lassacskán körvonalazódott az is, milyen irányba tud Anna lépni a jelenlegi helyzetéből.

A találkozóink során egyre magabiztosabb lett, és a harmadik alkalommal már arról számolt be, milyen állásinterjúkon járt és hogy milyen lehetőségek állnak előtte.

Kezdte érezni az erejét, és újra örömmel kelt fel reggel!

Pár hónappal később egy egészen más területet talált magának, és boldogan újságolta, hogy mennyire szereti az új munkáját.

És, hogy nem fogja elfelejteni, mi a „biztos rossz” ára. :)

KÜLDJ ÜZENETET!

info@mivanveled.hu