A társkeresés és a life coaching

„Párkapcsolatot szeretnék. Rég egyedül vagyok már, és hiányzik az életemből a társ.”

Andreát már első látásra is igazi társaságkedvelő, vidám, optimista nőnek ismertem meg. Tele energiával, jókedvvel. Beszélgettünk a társkeresésről, arról, hogy eddig mivel próbálkozott, hogy miket tett azért, hogy társra leljen. Sorra mesélte el, hogy milyen társkereső oldalakon járt, kikkel találkozott, mi hogyan hiúsult meg. Kiderült, hogy szinte minden módon keresgélt már, online, offline (J), és, mivel kiterjedt kapcsolati hálója volt, folyton emberek közt volt, szóval számtalan lehetőség adódott az ismerkedésre.

Akkor miért nem jött össze?

Rátértünk arra, milyen férfiakkal ismerkedett, hol akadt el az ismerkedési folyamat. Kiderült, hogy a legtöbbször az első randin döntött arról, hogy nem akarja viszont látni a másikat, mert mindig talált valami apró részletet, ami zavarta. Hol a cipője nem volt neki tetsző, hol valami abban, amit mondott, és, még ha másodszor is hajlandó volt összefutni ugyanazzal az emberrel, mindig eldöntötte, hogy összességében egyikük sem felel meg annak a képnek, amit ő az „igaziról” alkotott.

Mit jelent az, hogy „igazi”? Andrea hosszas felsorolásba kezdett. Ez eltartott legalább 5 percig. Akkor megkértem, hogy ebből a nagyjából negyven jellemzőből mondjon nekem ötöt, ami igazán fontos. Ami a legfontosabb. Ami nélkül nem tudná szeretni a másikat. Ami miatt pedig igazán nagyon tudná szeretni. A listán nem szerepelt sem szép cipő, sem a tánctudás, sem az, hogy legyen kocsija, szerepelt viszont a nyitott személyiség, az utazás szeretete, és az is, például, hogy nagyon szeretne családot.

Visszaolvastam neki az öt fontos jellemzőt. Aztán kértem, mondjon néhány dolgot, amiben tud engedni. Kiderült, hogy Andrea valójában egészen sok dologban rugalmas. Most ott állt előtte egy olyan „lista”, ami már a valóban lényeges dolgokat jelentette számára, innen következett az, hogy mi legyen az első lépése. Mit fogsz másképp csinálni?

„Hú” –vágta rá. „Nem ítélkezem olyan gyorsan! Azt hiszem, adok több esélyt a dolgoknak. Azt hiszem, akár három randit is!”- válaszolta széles mosollyal arcán. Így kezdtünk együtt dolgozni :).

KÜLDJ ÜZENETET!

info@mivanveled.hu