Az anyaság és a life coaching

„Családot szeretnék. Orvosilag teljesen lehetséges, de azért szeretném tudni, hogy van-e valami, amit én még tehetek ezért”.

Egy gyermek születését, érkezését rengeteg sok tényező határozza meg, fizikai és lelki szinten is. Ezért azt gondolom, hogy ezen a területen rendkívül fontos tisztában lenni a coach kompetenciával, határaival, mert a coaching nem terápia és nem orvoslás. Miben segíthettem ebben az esetben?

 

Olykor egészen apró viselkedésbeli sémák, megszokások alakítják az életünket. Van, hogy már rendbe tettünk kapcsolatokat, családi viszonyokat, és csak egyetlen kis lépés hiányzik, ami elkerülte a figyelmünket, amit nem veszünk észre.

 

A nőiségről kezdtünk beszélgetni, a befogadásról. Kérdeztem arról, hogy milyen egy átlagos napja.

„Mennyit gondolsz a leendő gyermekedre? Hogyan várod? Hogyan készülsz rá?”

Ennél a kérdésnél megállt egy pillanatra, és lassan fogalmazta meg a választ: „A munkahelyen vagyok kilenc órát, utána sportolok, este beesek az ágyba. Teszem a dolgom.”

Egyszerre csend lett, és nagyot sóhajtott. „Hát igen. Eszembe sem jutott várni. Minden mással foglalkoztam. Katonásan. Csak hát a katonák ritkán szülnek.”- tette hozzá nevetve.

Innen már könnyen neki tudtunk látni a „feladatoknak”.

Szó volt arról, hogyan tud majd saját nőiességével, befogadó, várakozó, szeretetteljes önmagával többet kapcsolódni: milyen tevékenységek segítik ebben, korábban mi adott neki hasonló élményt, van-e olyan jóga, vagy meditációs program, amiben részt tudna venni.

Ezek mellett pedig arról, hogyan szán majd időt azokra a szeretetteljes gondolatokra, amivel várni tudja a gyermekét :).

 

KÜLDJ ÜZENETET!

info@mivanveled.hu