ÉS VELED MI VAN?


Sokszor várjuk épp ezt a kérdést másoktól: Mi van veled? Mert szeretnénk elmondani, megosztani ezt meg azt, örömmel vagy búval, csak el lehessen mondani.

Miért fontos ez? 

Amikor megfogalmazzuk a velünk történteket, vagy a gondolatainkat, az érzéseinket, akkor egyrészt megosztani szeretnénk másrészt pedig valamit megérteni: akár a visszajelzés, akár csak a végig mondása által.


Tudom, hogy nem mindenre jók a szavak és vannak helyzetek, amikor nincs is helyük, de a legtöbb élethelyzetben segítik a tisztánlátást, a tudatosságot, a viszonyulásunkat másokhoz. Mert azzal, hogy elmeséljük, kimondjuk, továbbadjuk, ami bennünk van, mindig valami kicsit változik. Valaki hozzátesz valamit, kérdez, ad egy ötletet, reagál így vagy úgy, és bennünk elindul egy folyamat.


Talán felismerések, talán nem, de egy biztos: a legtöbbször valami könnyebb lesz belül. Felszabadulunk, kicsit megnyugszunk, kicsit jobb érzése lesz a lelkünknek.

A coaching pedig ennél még egy lépéssel tovább megy: ezt a megértést, vagy rálátást segít tovább vinni, előre tekintve az új, a jobb, a teljesebb felé.

KAPCSOLATFELVÉTEL: