Változásra Várva

Amikor változásra vágyunk, újba kezdenénk, más irányt adnánk lépéseinknek, azaz megfogalmazódik bennünk ennek a gondolata, akkor ez a kezdete egy folyamatnak: a napokig, de inkább hetekig, hónapokig, illetve évekig eltartó folyamatnak.
Aztán amikor már megvan az irányod, akkor sokszor jön az a fázis, hogy igen,

ez lehetne az, de még nem vagy biztos benne.

Tényleg akarod, tényleg menni fog ez neked?

Szabadabbá szeretnél válni?

Amikor pedig a bátorság, erő, lendület elindít az úton,

hamarosan jön a kétség, a nehézségek, a megtorpanás: biztosan jól döntöttem?Szinte minden váltáskor végigmentem ezeken a fázisokon, legyen az ország-váltás (oda és vissza is), munkahely váltás, hivatás váltás, etc. Mert minden változás kicsit olyan, mint ahogyan egy élőlény növekszik: először szinte csak a csírája van meg, aztán ha sikerül szárat eresztenie még mindig nem tudni, hoz- e majd gyümölcsöt. Ha igen, akkor pedig gondozni kell, megadni mindazt, ami a növekedéséhez kell, vagyis addig azért el kell jutni, végig kell lépkedni a lépcsőket.


A coaching célja sem más, mint az ilyen folyamataidban való támogatás, segítség nyújtása. (Nem helyetted, veled!). Ezért fontos tudni, hogy egy alkalom, egyetlen másfél vagy két órás coaching nem lesz világmegváltó segítség, sőt, valószínűleg kettő sem. A folyamathoz idő kell, elköteleződés. Ezért van az, hogy ha az első coaching ülés után úgy érzed, szívesen dolgoznál velem, akkor ez egy legalább 6-7 alkalmas folyamat kell, hogy legyen, mert csak így tudlak kísérni, csak így tudunk együtt haladni, dolgozni a változáson. Egy olyan folyamat, amiben nemcsak vársz, ücsörögve, lamentálva, hogy megtörténjen magától az életed, hanem felállsz, elindulsz, és együtt mozdulsz az élettel. 
Szeretnéd jobbá tenni tenni az életed?

Változtatnál, lépnél?

Szabadabbá szeretnél válni?

Úgy érzed, többre vagy képes, de nem tudod, hogyan indulj el?

Vagy már elindultál, de nem tudod, hogyan maradj rajta az utadon?