Nyelvtanulás és személyiség- mi közük egymáshoz?

Szereted a nagy társaságot, vagy inkább kisebb baráti körben érzed jól magad?

Szívesen szólalsz meg mások előtt, vagy félénk vagy, és idő kell, hogy feloldódj?

Nézzük meg, miért fontos ez a nyelvtanulás szempontjából!

Ha Te olyan személyiség vagy, aki szeret rendszerezni, pontosítani, alaposan átlátni minden apró mozzanatot, akkor neked sokat segítenek a könyvek, a fordítás, az olvasás, azaz a lassú, de biztos haladás. Ha az aprólékos szabályok pontos megértése nélkül nem tudod befogadni a nyelvet, vagyis a szabályok megértése ad neked magabiztosságot, akkor valószínű, hogy egy csoportban, ahol gyorsabb a ritmus, kevesebb idő jut a szabályokra, egyre jobban visszahúzódsz és elveszíted a kedvedet. Ha viszont van elég időd, hogy mindent átnézz, elolvass, átbogarássz, gyakorolj és megérts, a te ritmusodban, akkor elindul az igazi nyelvtanulás folyamata.

Ha Te olyan személyiség vagy, akit untatnak a szabályok, rendszerek, és az dob fel, vagy motivál, ha új embereket ismerhetsz meg, vagy nap, mint nap új élményekre vágysz, szeretsz jönni-menni, pezsegni, akkor nem fogsz tudni leülni egy könyv elé, hogy abból magolj. Borzasztóan unni fogod és feladod. Ha te társasági ember vagy és akkor vagy elemedben, ha szervezkedhetsz, csacsoghatsz, akkor csoportban érdemes tanulnod, vagy olyan tanárral, coach-csal, aki inspirál, szórakoztat. Neked valók akkor a meetupok, a language exchange clubok, a külföldi nyelvtanulás, stb.  

És ez még csak két személyiség típus! Ennél sokkal összetettebb vagy Te is, én is, mindannyian, ezért nem mindegy, hogyan próbálsz egy nyelvet elsajátítani. Meg kell ismeredned magad. Fel kell fedezned az erősségeidet, mert azok segítenek majd előre. Tudnod kell, hogy mi az, amiben jobb vagy másoknál, és mit fordíthatsz a hasznodra. És akkor végre úgy tanulsz majd, ahogy neked a legeslegjobb. És úgy, hogy az végre működik is.  

Erről szól igazából a nyelvi coaching. Együtt felfedezzük, milyen is vagy, miben vagy jó, minek örülsz igazán, és innen indulu

 

KÜLDJ ÜZENETET!

tothbeatrix@windowslive.com

KAPCSOLATFELVÉTEL: