Nyelvtanulási módszerek a "zöld" személyiségnek

A személyiségünk nagyban meghatározza azt, hogyan tanulunk, tehát azt is, mi megy jobban, mi kevéssé, miért szokásunk feladni. A legtöbben több stílusjegyet hordozunk magunkban a négy alapstílus közül: piros (domináns), zöld (kitartó), kék (szabálytisztelő), sárga (befolyásoló).

A Kitartó, azaz színnel jelölve „zöld” személyiség stílus az egyike a négy stílusnak, amit az ún. DISC rendszer határoz meg. A DISC nem más, mint egy személyiségteszt és egy ahhoz tartozó rendszerezés, amit én lelkesen használok, amikor nyelvi coachingra jön hozzám valaki.

Megmutatom, hogyan tanul a „zöld”!

Az emberi kapcsolatain keresztül. Mivel számodra a legfontosabb a bizalom, kapcsolódás másokhoz, a lojalitás, a stabil, biztos haladás, ezért leginkább akkor tudsz nagy lépést tenni a nyelvtudásodban, ha másokkal beszélgethetsz. Ez persze mindenkinél igaz, hiszen a nyelvtudás csak úgy tud aktívvá válni, ha kimegyünk a világba és gyakoroljuk, de talán a zöldek esetében a leglátványosabb a fejlődés, ha ez megtörténik.

A „zöld” stílus ugyanakkor nem a nagy társaságok vagy a felszínes csacsogások híve, hanem a meghitt, bensőséges kapcsolatoké, ezért neki egy-számára szimpatikus és elbűvölő tanár, egy skype-os beszélgető partner, vagy egy egészen kis csoport lesz a legmegfelelőbb közeg.

A másik fontos előrelépést még az hozza ennek a stílusnak, ha ő maga taníthat, ha átadhatja a tudást, amit megszerzett- akár a kollegáknak, a családban valakinek, aki tanulja a nyelvet.

A zöld kis lépésekben halad előre- nem úgy, mint a piros, aki szereti a gyors tempót- és kifejezetten nem szeret versengeni, ezért, ha csoportban tanul, inkább visszahúzódik szerényen és nem szólal meg, tehát nem fogja motiválni, hogy a másiknál jobb legyen. Jó tanulást, kedves zöld! :)

KÜLDJ ÜZENETET!

info@mivanveled.hu